Zpravodajství z domácího mistrovského utkání 10.kola_Prostřední Bečva - Zašová - 0:1

14.10.2015 08:35

Překvapení se zrodilo na Prostřední Bečvě

Prostřední Bečva zvítězila v posledních čtyřech zápasech a svou bodovou šňůru chtěla prodloužit se Zašovou, která doposud byla se čtyřmi body na posledním místě tabulky 1.B třídy. Trenér domácího celku Zbyněk Jurajda pouze na lavičku usadil své tři opory a to se mu nakonec vymstilo. Zašová překvapila nejednoho diváka a z Prostřední Bečvy si odvezla všechny tři body za hubenou výhru 1:0. 

Bezzubý první poločas skončil bez gólů

To, že forma a výkon Bečvanů jsou v podzimní části značně nevyrovnané, svědčí i výsledek v posledním utkání a ztráta bodů na domácí půdě se Zašovou. Domácí trenér Jurajda na lavičku z důvodu odpočinku posadil Kubáně, Fiuráška a Poláška a i díky tomu byli domácí ze začátku zápasu nevýrazní. Hosté ze Zašové si také nic nevypracovali, a tak bezzubá první půle skončila bez branek. 

Utkání rozhodl kapitán Chlevišťan

Kouč Jurajda poslal do druhé půle tři zmíněné hráče, ale byla to Zašová, která začala hrát dobrý, rychlý a agresivní fotbal. Hosté využili svého zlepšeného výkonu a v 60. minutě se dostali do vedení. Zmatku v domácí obraně využil kapitán Jakub Chlevišťan, který tečovanou ranou otevřel skóre – 0:1. Domácí postupně stupňovali svůj tlak na branku soupeře, a přesto, že se naskytlo minimálně pět šancí, hosté výsledek udrželi a odvezli si z Bečvy všechny tři body. Velkou měrou se o to zasloužil svým skvělým výkonem brankář Radek Hadaš, který zlikvidoval všechny příležitostí domácích hráčů. Celkově lze utkání srovnat s minulým zápasem s Valašskou Polankou, kde naopak Bečvané dosáhli šťastné branky a přes zoufalou snahu domácích výsledek udrželi. 

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Prostřední Bečva

Zbyněk Jurajda - trenér: „Vzhledem ke kvalitě a postavení Zašové v tabulce jsem chtěl pošetřit opory a dal jsem šanci klukům z lavičky, ať si vyzkouší základ. Jenže nám to efektivitu nepřineslo a v prvním poločase jsme byli směrem dopředu jaloví. Byla tam jen šance Kuby po signálu. Ve druhém poločase šly logicky šetřené opory na plac, ale trápil nás vynikající hostující brankář Radek Hadaš. Chytil nám několik šanci. Hosté vyhráli brankou po tečované střele, která šla do protipohybu našeho brankáře Aleše Jurajdy. Beru prohru na sebe, změny v sestavě mi nevyšly.“