Zpravodajství z domácího mistrovského utkání 24.kola_Prostřední Bečva - Jablůnka - 10:1

10.06.2015 14:39
Částečně se opakovala situace před čtrnácti dny,hosté opět přijeli v neúplném počtu,tentokrát dokonce v devíti.To pochopitelně značně ovlivnilo průběh utkání,neboť proti devítičlenné obraně se těžko něco vymýšlí a natož kombinuje. Domácí šli do vedení již ve 4.minutě, kdy se trefil Jakub Ondryáš. Dvě minuty nato po střele Pavla Kysučana dorážel a svoji druhou branku vsítil opět Jakub Ondryáš 2:0. Na další branku se čekalo poměrně dlouho, po mnoha šancích dostal ve 24.min.přihrávku od Pavla Kysučana na hlavičku Marek Polášek a zavěsil 3:0. Ve 28.min.opět příhra Kysučana našla Ondryáše a ten završil čistý hatrik na 4:0. Hosté se přece jenom dočkali korekce, a to když za velmi silného deště sklouzl domácí golman Aleš Jurajda, k míči se dostal hostující Čuma a skoroval na 4:1, tak také skončil první poločas. Na zahájení druhé půle se hodně dlouho čekalo, neboť déšť se změnil na průtrž, pak ale přece utkání pokračovalo. Následovalo šest branek v síti Jablůnky, a to v tomto sledu 64.min. Ondřej Kuba našel Lukáše Křenka st.5:1. V 68.min. Ondra Kuba 6:1,v 71.min. Vladimír Fiurášek 7:1,v 74.min. Pavel Gálik 8:1, v 83.min. opět Vl.Fiurášek  9:1 a skore uzavřel na konečných 10:1 opět svou druhou trefou Ondřej Kuba. Nutno vyzvednout výkon všech tří nestárnoucích hráčů Pavla Kysučana , Vladimíra Fiuráška a v neposlední řadě Rosti Balejíka,kteří velkou měrou přispěli k tomuto vysokému vítězství.
 
Sestava:Jurajda,Balejík,Juroška,Kuba,Polášek,Gálik,Hartman /45.min.Lukáš Křenek ml./,Křenek L.st.,Kysučan /45.min.Petřek/,Fiurášek Martin /66.min. jeho otec Vl.Fiurášek/,Ondryáš/35.min.Závorka/.
 
Komentář koučujícího Zbyňka Jurajdy: Je velká škoda,že v tak poměrně vysoké soutěži krajského formátu dochází k tomu /u nás již podruhé během čtrnácti dnů/,že soupeř není schopen postavit kompletních alespoň jedenáct hráčů,čímž samozřejmě hodně utrpí úroveň utkání,jak se tomu stalo v případě Janové /10:1/,tak i teď Jablůnky /10:1/.Je to opravdu škoda a nezbývá se těšit na příští víkend,kdy budeme hrát doma další očekávané derby ze sousedním týmem Hutiska.
 
LubomírKysučan,sekretář oddílu.