Zpravodajství z domácího mistrovského utkání 8.kola_Prostřední Bečva - Lhota u Vsetína - 2:1

29.09.2015 16:33

Prostřední Bečva zdolala oslabenou Lhotu

Bečvané se v poslední době potýkají s nepříliš dobrou atmosférou v kabině, což se projevuje na předvedených výkonech. I tak Prostřední Bečva zvládá pravidelně sbírat body, což potvrdila i v 8. kole, kdy nakonec porazila 2:1 bez několika zraněných hrající Lhotu u Vsetína. 

Do černého mířil pouze Fiurášek

Domácí hráči nastoupili k tomuto utkání s odhodláním zvítězit na domácí půdě a odčinit tak matný výkon z minulého derby na Hutisku. Naopak hosté se museli obejít bez několika hráčů základní sestavy, do základní jedenáctky se tak dostal také předseda Lhoty Petr Orság. Od začátku se hrál rychlý a pohledný fotbal na obou stranách. Skóre se měnilo poměrně brzy. Ve 13. minutě pronikl přes hostující obranu výborně hrající Patrik Kubáň, který vyslal do úniku Martina Fiuráška, jenž překonal gólmana Smilka - 1:0. Oba týmy zkoušely především střílet z dálky, ale kýžený druhý gól do poločasu nepadl. 

Vedení strhl na stranu Bečvy Kubáň

Velkým náporem začal i druhý poločas, na obou stranách docházelo ke spoustě vyloženým šancím, ale gól ne a ne přijít. Překvapivě se tak do střelecké listiny zapsali hosté. Psala se 76. minuta, Lhota rozebrala obranu domácího celku a Daniel Zgarba se nemýlil volejem k tyči - 1:1. Lhota se z vyrovnání neradovala příliš dlouho, o dvě minuty později totiž kapitulovala podruhé. Po špatném odkopu jednoho z obránců se po brejku dostal k míči Patrik Kubáň, jenž umístěným pokusem k tyči rozhodl - 2:1. Gólman Smilek měl štěstí o pár minut později, když dalekonosná střela Kuby skončila pouze na jeho spojnici. Ve druhém poločase měli domácí několik rychlých brejků, které však hosté i s kusem štěstí přestáli.  Nad 200 diváků tak na Bečvě sledovalo velice atraktivní utkání, které nakonec vyznělo lépe pro domácí mužstvo. 

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Prostřední Bečva

Zbyněk Jurajda - trenér Prostřední Bečvy: "Hosté přijeli jen s jedním náhradníkem,ale byli dobrým soupeřem. První poločas byl vyrovnaný a my jsme vedli. Ve druhém jsme mohli soupeře pohřbít z šesti brejků, nastřelili jsme i po dalekonosné střele Ondry Kuby břevno z přímého kopu. Hosté měli štěstí, vyrovnali a my jsme se chvíli trápili. Vyšel nám tah, že za normálních okolností obránce Patrik Kubáň šel dopředu a z pozice útočníka zápas rozhodl."

 

TJ Sokol Prostřední Bečva: A. Jurajda - R. Balejík , P. Kysučan , O. Kuba - P. Kubáň , L. Křenek (90. J. Ondryáš) , M. Fiurášek , J. Vašek , L. Juroška - J. Vašut (78. R. Petřek) , L. Křenek st. (82. T. Závorka)

 

 
ŽK: 32. M. Fiurášek , 81. P. Kubáň .