Zpravodajství z venkovního mistrovského utkání 12.kola sezona 2015/2016_Prlov - Prostřední Bečva - 2:2, NP (2:3)

28.10.2015 09:04

Prlov na penalty udolal Prostřední Bečvu

Ve skvělé formě hrající Prlov hostil ve 12. kole na svém hřišti celek Prostřední Bečvy. Vyrovnané utkání nakonec dospělo až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější domácí, kteří si do tabulky připsali bod navíc. 

Bečvu poslal do vedení Křenek

Utkání mělo od první minuty obrovské tempo a náboj. Hosté šli do vedení hned ze své první šance. Střela Lukáše Křenka se otřela o bránícího hráče a brankář Zvonek na ni nedosáhl – 0:1. Domácí to ale nerozhodilo a v další fázi utkání zatlačili soupeře do defenzívy. Vyrovnání se dočkali, když obránce Filip Trlica napálil odražený míč po závaru před brankou a z dálky nádherně propálil vše, co stálo v cestě – 1:1. Do poločasu se již skóre neměnilo, a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Vyrovnání měl na svědomí opět Křenek

I druhý pološas nabídl kvalitní a rychlý fotbal. Prlovu se podařilo otočit nepříznivé skóre, v 51. šli domácí poprvé do vedení díky chytrém lobu zkušeného Petra Novosada, který si všiml špatného postavení hostujícího brankáře Jurajdy, ten jeho pokus sice konečky prstů přizvedl, ale míč přesto zapadl do branky – 2:1. S blížícím se koncem zápasu se domácí soustředili hlavně na defenzívu. V 85. minutě ale zahrávali hosté přímý kop z hranice velkého vápna a hostující Lukáš Křenek technickou střelou přes zeď trefil přímo horní růžek domácí branky – 2:2. Utkání tak dospělo do penalt. 

Bod navíc zajistil Prlovu Fila

Na řadu tak přišly penalty. Po základní sérii bylo na každé straně po čtyřech úspěšných pokusech. Rozuzlení penaltové zápletky tak přinesla až 7. série, kdy hostující střelec trefil tyčku a domácí Patrik Fila zajistil bodík navíc pro domácí Prlov.

27. F. Trlica , 51. P. Novosad - 5. L. Křenek , 85. L. Křenek

 

TJ Partyzán Prlov: R. Zvonek - M. Sochora , F. Trlica , O. Sláčík , P. Šťastný - M. Haboň , B. Zicha , P. Novosad , P. Fila - V. Františák (70. P. Sláčík) , J. Hajda