Zpravodajství z venkovního mistrovského utkání 5.kola sezona 2015/2016_Ratiboř A - Prostřední Bečva - 3:3

10.09.2015 11:47

Ratiboř měla doma dobře rozehraný zápas s Prostřední Bečvou. Jenž na kvalitní celek hostí nestačilo k pokoření hrát jenom první poločas,. Ten druhý jasně ovládli hosté a nebýt skvělého Patrika Galety v domácí brance, nemuseli se domácí vůbec radovat nakonec z druhého bodu navíc. 

„Vedli jsme hned z prvního útoku, kdy se přesně k tyči trefil Burdík. Po půlhodině hry dotlačil míč do naší branky hostující Vašut. Do konce poločasu jsme zápas ovládli my. Trefili se Bambušek a Kutěj. Ve druhém poločase byli hosté lepší. Dorážkou od břevna snížil Lukáš Křenek mladší. Pak Galeta chytil hostům tři tutovky a zaslouženého vyrovnání se Prostřední Bečva dočkala v poslední minutě, kdy se hlavou prosadil Kuba,“ řekl k utkání sekretář Ratiboře Michal Mrlina.

S velkou vůlí a zároveň štěstím vybojovali hráči Prostřední Bečvy bod na půdě Ratiboře. Trenér Prostřední Bečvy Zbyněk Jurajda měl ke spokojenosti daleko.„Trochu to drhne. Začneme hrát jako Barcelona, ale až zbytečně moc profesorsky a hned v první minutě dostaneme po neskutečné chybě zkušeného Kuby branku. Následovala hra bez efektu, čehož domácí využili a vsítili druhou branku. Bohužel se na ni částečně opět podepsal zkušený stoper Kuba. Třetí branku do poločasu vsítili domácí po špatném dostoupení naší obrany, kdy čisté svědomí nemá ani náš brankář Aleš Jurajda.

Do druhého poločasu jsme to přeskupili. Vytvořili jsme si obrovský tlak. Jenom štěstěna a výtečný mladý golman domácích odvrátil možný debakl, který jsme mohli domácích uštědřit. Tomu mladému klučinovi (Patrik Galeta pozn. aut.) dávám palec nahoru. Po dlouhé době jsem viděl v našem okresu golmanskou naději. Tedy kromě naší dvojky Robina Maliny. Jinak musím pochválit domácí činovníky. Po možném sestupu dali dohromady mladý tým, ale velmi sympatický,“ dodal k prohře Prostřední Bečvy na penalty její trenér Zbyněk Jurajda.

Branky: 2. J. Burdík , 39. L. Bambušek , 41. R. Kutěj - 32. J. Vašut , 63. L. Křenek , 90. O. Kuba

 

TJ Sokol Ratiboř: P. Galeta - P. Mynařík , J. Mynařík (52. M. Bogar) , R. Bernát - R. Kutěj , J. Burdík , M. Děckuláček , R. Pařenica , L. Bambušek (88. Z. Žabčík) - T. Adámek (65. M. Uhrin) , J. Mikula

 
 
ŽK: 29. T. Adámek , 70. R. Kutěj , 84. J. Mikula - 28. Z. Janíček , 73. M. Fiurášek .
 
Místo: Ratiboř. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Mikulášek Adam - Číž, Adámek.