Zpravodajství z venkovního mistrovského utkání 9.kola sezona 2015/2016_Valašská Polanka - Prostřední Bečva - 0:1

12.10.2015 10:55

Prostřední Bečva oloupila Polanku o všechny body

Ve Valašské Polance se v neděli utkaly dva celky z horních pater tabulky, domácí hráči totiž přivítali Prostřední Bečvu. Ve vyrovnaném zápase nakonec rozhodla jediná branka, kterou vstřelil po dvaceti minutách záložník Martin Fiurášek. 

Zápas rozhodl Fiurášek

Polančané začali velmi aktivně, svého soka z Rožnovska zavřeli na jeho obranné polovině, ale do brankové příležitosti se domácí dostali až v 19. minutě, Gergela posunul míč Davidu Mačkovi, ten se snažil z otočky propálit brankáře Jurajdu, ale bez úspěchu. Prostřední Bečva se ke Kolínkové brance podívala až ve třetí desetiminutovce, běžela 21. minuta, kdy Polančané opomněli Martina Fiuráška, ten měl dost času na zpracování a umístění míče do sítě - 0:1. Polančané okamžitě začali hledat cesty k vyrovnání. Ve 25. minutě se do střelecké pozice dostal David Maček, ale pohotový Jurajda si jeho střelu pohlídal. O dvě minuty později se do malého vápna prokličkoval Stanislav Adámek, proti jeho koncovce se Jurajda vytáhl a podržel svůj tým. Ve 34. minutě se přes Valašskou Polanku ozvala dělová rána z nohy Řezníčka, k dokonalosti chyběla polanskému dlouhánovi přesnější muška. Na druhé straně však podnikla výlet Prostřední Bečva, Polášek připravil možnost pro Kubáně, ten překonal brankáře Kolínka, ale za polanského brankáře včas zastoupil Filgas. Ve 43. minutě mohl vyrovnání obstarat Šafařík, jeho dělovka však mezi bíle tyče nemířila, a tak hosté první půli těsně vyhráli.

Hosté nakonec výhru ubránili

Druhý poločas byl od počátku ve znamení drtivého tlaku Valašské Polanky. Velká příležitost se urodila v 60. minutě, Zemánek poslal centr na Filipa Mačka ten ještě vylepšil pozici pro svého bratra Davida, ale jeho hlavička zamířila těsně nad. Vzápětí byl Filip Maček před Jurajdou již zcela sám, ale branku těsně minul. Polanský tlak pokračoval, 67. minuta přinesla spolupráci bratrů Mačků, David poslal Filipovi a polanskou snahu tentokrát zmrazila tyč. Polančané do konce poločasu bušili na defenzívu Prostřední Bečvy, ale hosté dokázali svůj hubený náskok uhájit a z Valašské Polanky si odváží velmi cenné tři body. Prostřední Bečva ukončila nedobytnost Valašské Polanky, která trvala téměř celý rok, právě Bečvané byli na podzim roku 2014 poslední, kdo z Valašské Polanky dokázal odvést vítězství.

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Valašská Polanka

Jan Tajzler - vedoucí mužstva: "Dnešní utkání se nám hodnotí těžce, myslím, že jsme si v utkání dokázali vypracovat dost šancí, ale branka nám nejspíš zůstala zakleta. Až na tu jednu chybu, po které jsme inkasovali nelze hráčům nic vyčítat. Musíme se pokusit získat ztracené body příští týden v Hrachovci."
 

TJ Sokol Prostřední Bečva

Zbyněk Jurajda - trenér: "Přestože v základu chyběli dva klíčoví hráči, snaha a poctivý přístup slavily úspěch a všichni hráči a hlavně neskutečný výkon (i s trochou potřebného štěstí) opět předvedl a čisté konto uhájil gólman Aleš Jurajda. Všem hochům patří poděkování. Zbývají odehrát čtyři utkání, shodou okolností s posledními čtyřmi mančafty. Věřím, že je hoši nepodcení a využijí tak dané situace."
 

 
 
ŽK: 14. A. Jurajda .
 
Hráči zápasu: A. Jurajda , M. Fiurášek .
 
Místo: Val. Polanka. Počet diváků: 80. Rozhodčí: ŠTĚPÁNEK MARTIN - Zpěvák, Fusek.