Zpravodajství z venkovního mistrovského utkání 11.kola sezona 2015/2016_Vizovice - Prostřední Bečva - 2:6

19.10.2015 12:40

Prostřední Bečva smetla Vizovice

Vizovice přivítaly na své půdě Prostřední Bečvu.  Domácím se v poslední době vůbec nedaří, prohráli už čtyřikrát v řadě. Za to hosté se pomalu rozjíždějí k lepším výkonům a díky výhře 6:2 nad Vizovicemi dokonce poskočili na průběžnou 3. příčku tabulky 1.B třídy. 

V první půli padly čtyři branky

Fotbalisté Prostřední Bečvy přijeli do Vizovic bez Kuby, Kysučana a Lukáše Křenka staršího, přesto do zápasu vstoupili s odhodláním odčinit domácí porážku z minulého týdne od Zašové. Prvních patnáct minut byl zápas ve znamení vzájemného oťukávání, vyložené šance diváci neviděli. Až v 18. minutě se dostal k míči hostující Jakub Ondryáš, který poslal hosty do vedení – 0:1. Ve 29.minutě se o další gól postaral ten samý hráč, který za přispění domácího obránce Polácha zvýšil vedení na 2:0 pro Bečvu. Než se domácí nadáli, tak inkasovali již potřetí, tentokrát se prosadil Martin Fiurášek – 0:3. Vizovicím se nakonec ještě do první půle podařilo snížit. Po trestném kopu se v následné skrumáži nejlépe zorientoval Ondřej Štěpaník – 1:3.

Ondryáš řídil výhru hostí

Ve druhém poločase se hosté dostávali častěji do soupeřovy obrany, změna skóre však přišla až v 61. minutě, když se opět trefil kanonýr Jakub Ondryáš – 1:4. Vizovice nevěděly, co hrát a záhy inkasovaly popáté. Přesný centr si našel Jakub Vašut, jenž střelou pod víko zvýšil již na 5:1. Střelecké hody Prostřední Bečvy završil v 87.minutě Jakub Vašek – 1:6. V této části hry dostal příležitost postavit se do bečvanské branky mladý talentovaný gólman Robert Malina, jenž nahradil jistotu v brance Aleše Jurajdu. V poslední minutě zápasu zahrávali domácí rohový kop, zmatku před Malinou využil domácí Radek Punčochář, který uzavřel výsledek na konečných 2:6. Vizovice se trápí, prohráli již pětkrát za sebou a začínají být výrazným aspirantem na sestup do Okresního přeboru.  

Ohlasy k zápasu

TJ Sokol Prostřední Bečva

Zbyněk Jurajda, trenér: „Vizovice jsou pro mne hlavní aspirant sestupu. Nechci je nějak urážet a ponižovat, ale oni snad neměli na zápase pořadatele, tabuli na střídání, totálně hrbolaté hřiště a dohromady dali kádr sice fotbal milujících, ale kvalitou tak na III. třídu oplývajících hráčů. To Zašová je nad nimi sportovně i zázemím. My jsme vyhráli i bez absentující trojice Kuba, Kysučan, Lukáš Křenek starší. Výborně zahrál Jakub Ondryáš, kterému vzali hattrick po jedné z vlastních branek Vizovic.“

 

45. O. Štěpaník , 90. R. Punčochář - 18. J. Ondryáš , 29. O. Polách (vl.) , 31. M. Fiurášek , 61. J. Ondryáš , 64. J. Vašut , 87. J. Vašek